top of page
Изабел Коломина

Страдаща от мигрена

За шанса да се наслаждавам на слънцето и морето.


Аз съм родом от Средиземноморието, част от света, където  слънцето грее ярко. Мислите, че е невероятно, нали? И да, и не. Тъй като  страдам от мигрена, прекрасната слънчева светлина понякога може да бъде  непоносима за мене.


Имам фотофобия, така че при пристъп на мигрена ми се налага да лежа  дни наред в затъмнена стая. Това разваля удоволствието ми от празниците,  свободното време със семейството ми и забавленията с приятели.  Предпочитам забавлението пред мъчението! Мигрената не се интересува дали  имате голямо празненство или друго важно събитие. Кризата е неочаквана и  може да се случи по всяко време. Поради това, всеки момент без болка е  изключително ценен.


Благодарение на профилактиката и някои лекарства с бързо действие,  пристъпите ми станаха по-редки и не така тежки. И това е страхотно  поради любовта ми към слънцето и морето. Мога да планирам повече дни на  плажа. Плуването и слънчевите бани отново са част от живота ми.  Най-накрая контролирам състоянието си!

Новите лечения и медикаменти позволяват на хората като мен, които  живеят с мигрена, да водят по-пълноценен живот. Живот без страх от  следващата голяма криза. Има оптимизъм. И когато слънцето е ярко,  предпочитам да съм навън.

  • Facebook
  • LinkedIn
  • Instagram
  • Youtube
bottom of page